Нелегальний бізнес – у Старій Ушиці проводять роз’яснювальну роботу із власниками садиб

1635

Бізнес поза законом. У Староушицькій громаді процвітає нелегальний туризм. На березі Дністра чимало садиб. За проживання там із туристів  власники беруть гроші. Ані туристичного збору, ані інших податків господарі не сплачують. В інформаційний рейд  до власників садиб вирушили податківці, надзвичайними та представники адміністрації.

На берегах Дністра навіть старенькі будиночки перетворюються на затишні котеджі. Це місце користується особливою популярністю. Щороку покупатись у річці сюди з’їжджаються тисячі туристів. Оголошення про здачі кімнат тут – чи не кожному паркані. Та власники садиб – не зареєстровані, як підприємці.

Це вже не перший інформаційний рейд, що проводять у Староушицькій громаді. Проте, під час карантину вони носять суто роз’яснювальний характер.

Щоб розвивати туризм, потрібно підняти сервіс. А на це, в свою чергу, потрібні гроші. Тож щоб зацікавити власників садиб у легальному бізнесі, з ними в же не раз проводили зустрічі, кажуть в адміністрації.

В Староушицькій громаді для розвитку туристичної галузі зараз шукають інвестора. Щоб привести до ладу прибережну зону, цю ділянку спочатку потрібно оформити у власність ОТГ.

" " " "