Дві смерті через халатність: у Хмельницькому діти потруїлися газом

980

У Хмельницькому сталася  трагедія. В той час, коли вся країна голосувала, газ забрав життя практично всієї родини. У будинку на вулиці Кам’янецький, за словами мешканців, стався витік. Дві дитини загинули. Сусіди певні, 4-річного Данила та 9-річного Максима могли врятувати, якби не халатність газівників, котрі попри постійні скарги та виклики навіть не спробували ліквідувати проблему. Та медиків, котрих, напевно, викликали вчасно, утім, розбиратися у ситуації останні не захотіли.

Лишень 6 днів тому в родині Ковалів було свято. На святкування Дня народження старшого синочка Максима з’їхалися друзі та родичі. Хлопчику виповнилось 9 років.

Того дня 34-річна Наталя разом із синами залишилась вдома. Раптово їй із дітьми стало зле. Маму та діток постійно нудило, сили поступово покидали. Тоді налякана жінка одразу викликала швидку.

Вже через кілька годин Наталя передзвонила до чоловіка. Розуміючи, що втрачає свідомість, чекати його не стала. Тож попросила про допомогу сусідів.

Старшого Максима та Наталю терміново госпіталізували. Обидвох ніби урятували, утім учора лікарі повідомили жахливу новину – дитини не стало. У тому, що трапилося, родина, перш за все звинувачує газівників. Сусіди розповідають, проблеми із блакитним паливом у їхньому під’їзді не вперше. Буквально півроку тому тут також могла трапитися трагедія – родину зверху врятував ну хіба що випадок.

Попередити смерть дітей також було можливо, певні сусіди. Адже за три ні до трагедії викликали аварійку. В під’їзді не один день стояв їдкий запах газу. Утім, проблеми у цьому фахівці не побачили.

Наразі люди бояться залишатися у оселях. Адже, хоч газ і перекрили, не певні, що самі – у цілковитій безпеці.

Газівники, котрі приїхали в будинок як з журналістами, так і з людьми спілкуватись категорично відмовились. Єдине ,що повідомили, вони – не винні.

Наразі в поліції і справді відкрили кримінальне провадження –за фактом смерті двох малолітніх. Винних поки не називають, кажуть, чекають на експертизи. Батько хлопчиків не приховує – чекає на покарання.

" " " "