Дві сотні містян вийшли на мирну акцію проти дистанційного навчання

862

Дистанційне навчання чи традиційна школа? Останні кілька місяців у суспільстві гостро обговорюється це питання. Батьки, спробувавши бути вчителем зі всіх дисциплін одразу, навряд чи захочуть повторити таку практику. Перший тиждень учні раділи від постійного сидіння вдома у гаджетах, то наприкінці другого місця плакали за шкільними партами. Аби така ситуація не стала для наших школярів типовою – у Хмельницькому відбулася мирна акція проти дистанційного навчання.

Крістіна – учениця шостого класу. Нині вона разом із батьками прийшла на мирну акцію проти дистанційного навчання. Каже, її досвід вчитися вдома тривав лише два місяці, але повертатися до такого формату вона не готова.

Зізнається, спочатку було весело, а потім нові теми стали незрозумілими. Каже, звикла, коли пояснює вчитель особисто. А от у книзі часом важко самостійно розібратися.

Засумували за своїми учнями і вчителі. Вони також долучилися до пікету. Кажуть, зі звичайною школою карантин виглядав більш менш виправданим. А от із музичною – нелогічним, адже заняття із дітьми проводили індивідуально.

Обурюються звісткам про можливе дистанційне навчання з першого вересня і батьки. Під стінами облдержадміністрації переважно вони. Їх хвилює якість освіти і здобутих знань. Кажуть, два місяці домашнього навчання показали вкрай погані результати.

До людей вийшли представники влади. Кажуть, поки ніхто остаточно не знає – яким буде цей навчальний рік. Посадовці посилаються на карантину статистику. Саме вона диктуватиме правила навчання. Поки Хмельницький знаходиться у зеленій зоні, тож хвилюватися причин немає.

Під час мітингу присутні залишали свої підписи. Головна мета – не допустити дистанційного навчання знову. Потім цей документ передадуть до обласної адміністрації і не тільки.

 

" " " "