Меджибізька «Бужанка» стала призеркою EUROFOLK

846

Знай наших. Меджибізька «Бужанка» стала призеркою у Національному чемпіонаті України з фольклору.EUROFOLK проходив у режимі онлайн та тривав до 19-го липня. За голосами користувачів соціальних мереж народний аматорський колектив посів п’яте місце з 55-ти. Журі фестивалю присудили подолянам бронзову нагороду, а ось керівник ансамблю став першим у країні серед акомпаніаторів.

Це – народний аматорський колектив «Бужанка» Меджибізької громади. Зібрався він порівняно недавно, всього чотири роки тому. Затійницею створення стала завідувачка місцевого сільського клубу.

Зараз у колективі – півтора десятка артистів. Десять – вокалісток та п’ять вокалістів. Їх, кажуть, об’єднала любов до української пісні.

З великим задоволенням співають і з великим задоволенням мчать на репетиції. Частина учасників – вже на заслуженому відпочинку, частина – на роботі. Пані Валентина, до прикладу, працює в оздоровчому таборі. Для репетицій, каже, завжди, знаходить час.

Разом співають, разом й обирають що співати. У репертуарі мають як українські народні пісні, так і власні – про Меджибіж, «Бужанку» та багато іншого.

Зараз у репертуарі «Бужанки» – понад дві сотні пісень. Це, каже художній керівник, – не все, що хотілося б співати. Тож зовсім скоро до творчого списку додадуть ще кілька нових композицій.

Репертуар «Бужанки» вже добре відомий жителям Меджибізької громади та й Летичівщини у цілому. Чули їх у Києві, Старокостянтинові та інших містах країни. А нещодавно колектив брав участь у Національному чемпіонаті України з фольклору.EUROFOLK проходив у режимі онлайн та тривав до 19-го липня. За голосами користувачів соціальних мереж народний аматорський посів п’яте місце з 55-ти. Журі фестивалю присудили подолянам бронзову нагороду, а ось керівник ансамблю став першим у країні серед акомпаніаторів.

" " " "