Директора одного з КП Хмельниччини судитимуть за хабарництво

Посадовця впіймали на отриманні неправомірної матеріальної вигоди в розмірі дві тисячі доларів США

1298

На Хмельниччині постане перед судом директор КП однієї з об’єднаних територіальних громад, котрого впіймали на отримання хабаря в розмірі дві тисячі доларів США. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Подія трапилася в  січні минулого року. Тоді працівники слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами з обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, а також за процесуального керівництва обласної прокуратури впіймали директора одного з КП Хмельниччини на вимаганні та отримані зазначеної вище неправомірної матеріальної вигоди.

Цей хабар посадовець, зловживаючи своїм службовим положенням, отримав від одного з приватних підприємців за вирішення питання щодо передачі йому в оренду земельної ділянки площею 20 гектарів, а також деяких приміщень, котрі розташовані на цій землі. Усе зазначене майно є об’єктами комунальної власності.

Хабар був розділений на дві частини. Чиновника впіймали “на гарячому” як раз тоді, коли той отримував другу частину хабаря розміром півтори тисячі доларів США.

Читайте також: На Хмельниччині впіймали на хабарництві посадовця Держгеокадастру

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже закінчили досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням). Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

" " " "