В області планують продовжити програму «Питна вода»

560

Села – з водопостачанням. В області планують продовжити програму «Питна вода». Попередня діяла до кінця минулого року. Цьогоріч обласна рада поки не фінансує прокладання мереж питних водопроводів на теренах краю. Програма – вкрай важлива, переконана голова облради, а відповідно її потрібно перезапустити. З такою ініціативою Віолета Лабазюк виступила під час координаційної наради з керівниками департаментів ОДА ще наприкінці січня. Що маємо у 2021-му і чи справді програма така необхідна Хмельниччині?

Села – без водопостачання. Останніх кілька років Хмельниччина потерпає від нестачі води. Особливо гостро її нестачу відчувають жителі сільської місцевості. Для Щиборівської громади, до прикладу, це – проблема №1.

Якщо у Щиборівській громаді говорять про села, то у Полонській – про саму центральну садибу.

На нестачу питної води скаржаться і в Зіньківській громаді. Місцевість там горбиста, тож, до браку води, додається ще й проблема прокладання самих мереж.

Прокладання мереж питних водопроводів – процес довготривалий та затратний. Часто кругленьких сум у громад немає, томутам розраховують на фінансову підтримку. В обласній раді це розуміють і готові допомогти.На Хмельниччиніпланують продовжити програму «Питна вода». Попередня діяла до кінця минулого року. Цьогорічпрограму потрібно відновити. На цьому наполягала голова обласної ради  Віолета Лабазюк під час координаційної наради з керівниками департаментів ОДА ще наприкінці січня.

Важливість «Питної води» важко переоцінити, каже голова обласної ради. Тож програма повинна діяти і у жодному разі не варто затягувати з її розробкою.

Таку ініціативу, переконана Віолета Лабазюк, депутати обов’язково підтримають у сесійній залі.

" " " "