Ринок праці потребує робітничих кадрів. Нетішинський професійний ліцей готує спеціалістів

573

Кузня професійних кадрів. В наш час ринок професій переповнений так званими престижними спеціальностями – юристи, економісти тощо. Проте інший ринок – праці – диктує зовсім інші умови. Зараз роботодавець прагне знайти кваліфікованого працівника саме робітничих професії – автомеханіка, кухаря чи зварювальника. Та чи є попит на ці спеціальності серед молоді?

Це Нетішинський професійний ліцей. Тут навчається молодь за шести різноплановими напрямками. Серед них – автослюсарі, газо-електрозварювальники та кухарі.

Щодо останніх, то на цю спеціальність зараз чи не найбільший попит серед молоді.

Ця спеціальність цікавить не тільки дівчат. Серед студентів є і хлопці. Олександр навчається разом із дівчатами. Майбутній шеф каже, те що на кухні має бути жінка – пережиток минулого.

Цього року їдальняю та виробничо-навчальні приміщення для кухарів оновили. Гроші на нове обладнання та ремонт надійшли з обласного бюджету. Свою частину в рамках співфінансування надав і міський бюджет міста енергетиків.

А це вже виробниче навчання інших майбутніх спеціалістів – зварювальників. Наразі їхня робота ціниться не менше, ніж кваліфікованого юриста. Тому й попит на цю спеціальність серед молоді чималий. Практикуються діти не лише на справжньому металі. Є тут і чи не єдиний в Українів  своєму класі симулятор.

Якщо із кількістю студентів проблем немає, присутні вони в оновленні матеріально технічної бази. Бо якщо навчатися на застарілому – робота на новому декому буде непосильною.

" " " "