ДИСКУСІЯ ЩОДО «НУЛЬОВОГО ПДВ»

523

У Торгово-промисловій палаті України говорили про зниження ПДВ на продукти харчування.

Відповідний законопроєкт № 7023 нещодавно зареєстрували представники депутатської групи «Партія За майбутнє». До публічного обговорення запросили фінансистів, представників харчової промисловості та нардепів з інших фракцій. Автори законопроєкту запевняють – рішення потрібно приймати негайно. В іншому випадку це може вплинути на вітчизняних товаровиробників та споживачів продукції.

Українська продукція – у нерівних умовах на внутрішньому та зовнішньому ринку. За кордоном цікавляться перш за все нашою сировиною, вона користується попитом. Тож відповідний законопроект – цегарна можливість розвивати власне виробництво, а не бути сировинним придатком.

Кожна із галузей харчової промисловості веде щоденну боротьбу за ринок. І подекуди – програє. Адже затрати на виготовлення продукції захмарні.

Економісти кажуть, гроші у держбюджеті можна знайти. Варто лише провести детальний аналізразом із податківцями та Мінфіном. Автори законопроєкту наполягають – рішення треба приймати якнайшвидше. І йдеться не по пільги чи заохочення для бізнесу. Проблема уже існує, а наслідки можуть бути серйозними.

На обговоренні законопроекту окрім, власне, виробничників та ініціаторів були присутні представники різних політичних сил. У провладнійфракціїіз проблемою погоджуються, але сумніваються у її швидкому вирішенню.

Автори законопроєкту кажуть, якщо він буде проголосований, це дасть можливість зберегти конкурентоспроможність українських товарів. Разом із тим, робоча група готова до обговорення та удосконалення  №7023.

Економісти та виробничники уже зголосились долучитись до аналізу законопроєкту, аби у кінцевому варіанті він дійсно запрацював на підтримку тих, хто щодня виробляє якісний товар.

" " " "