МЮНХЕНСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ

574

Критична ситуація навколо України була у центрі уваги Мюнхенської конференції з питань безпеки. Мер Києва Віталій Кличко закликав міжнародних партнерів сконцентрувати зусилля на підтримці нашої країни. – Економічною допомогою, оборонною зброєю, дипломатичними зусиллями.

Світ, з часів Другої світової, ніколи не був такий близький до великого військового протистояння, – наголошує Кличко в своїх промовах до партнерів, в спілкуванні з іноземними політиками, в інтерв’ю ЗМІ. Ймовірність російського вторгнення в Україну – дуже висока. І сьогодні через Україну пролягає лінія глобального протистояння між демократією та авторитаризмом.

Сьогодні дуже важливо, щоб Україна отримала оборонну зброю, – звертається Кличко до міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок. – Ми вдячні Німеччині за інвестиції та втілення реформ в Україні. Але в цій критичній ситуації Україна має вистояти перед однією з найпотужніших армій світу. Ми стоїмо поруч з українцями – відповідає Бербок. Ми надіслали 5 тисяч шоломів. Вибачте, що так мало. Зараз у нас є вже інший список, що ми можемо надати, чим можемо допомогти. Ми продовжимо робити все, що можемо, разом з іншими партнерами, – наголошує Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен. Також, якщо Росія розпочне агресію проти України, будуть потужні санкції. Ми залишаємося в цьому солідарними. На конференції відбулися зустрічі Кличка з делегаціями Сенату та Конгресу США, депутатами Європарламенту, лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською. Виступив мер Києва і в земельному парламенті Баварії з промовою «Україна в небезпеці – час стати поруч». Після зустрічей Кличко повернувся до Києва, де активно займається питаннями організації територіальної оборони та забезпеченням роботи ключової інфраструктури столиці у можливих кризових умовах.

" " " "