Дистанційне навчання як воно є: вчителі ВПУ № 25 діляться досвідом уроків он-лайн

890

На початку тижня Міністерство освіти видало рекомендації щодо початку дистанційного навчання у закладах профтехосвіти. Відповідно до них вже із понеділка діти навчатимуться вдома. Ми поцікавилися чи готові у профтехзакладах до нового старту дистанційного навчання. 25 ВПУ, до прикладу, міністерські рекомендації випередило і вже тиждень знаходиться на карантині. Річ у тім, що у працівниці закладу виявили коронавірус, тож, аби не ризикувати дитячим здоров’ям, учнів відправили додому. Кажуть, відпочивати їм, щоправда, не дають, адже освітній процес триває. Вчителі закладу із задоволенням діляться досвідом із проведення онлайн уроків.

Ось так вже тиждень Інна Грушецька навчає своїх учнів інформатиці. Каже, онлайн уроки відвідують всі, адже, для дітей вони неймовірно цікаві.

Тому до кожного уроку пані Інна готується особливо ретельно. Скрін кастоматік, поплет, падлет та лернінг епс – використовує усі можливості інтернету, аби не відбити у дітей бажання вчитися.

Якщо підготовка до звичного уроку займає годину, підготовка заняття онлайн з’їдає десь понад дві. І це сьогодні, коли з інтернет-ресурсами вже на «ти». На початках, зізнається, вчителька було дещо важко. Втім, як-то кажуть, важко в навчанні – легко в бою.

Бажання вчителя самому навчатись і розвиватись – головна складова успіху онлайн уроку, каже Інна Грушецька. Каже, попри затрати часу, усі вчителі навчального закладу готуються до онлайн занять не абияк, а сумлінно і добросовісно. Заступниця директора навчального закладу пригадує, за тиждень після оголошення карантину до нової реальності готові були усі вчителі.

Зважаючи на ініціативність вчителів, навчальний заклад відмітили в Міністерстві. Це – надприємно, зізнається Тетяна Мар’янич. Втім, головне – це не відзнаки, а діти, котрі, попри карантин мають отримувати якісні знання та відчувати любов і підтримку.

" " " "