Джаз стає ближчим для містян. У Хмельницькому підготували 30-дений навчально-просвітницький захід «Поджазуємо?!»

980

Джаз повертається у Хмельницький. Цьогорічний фестиваль відбудеться у новому форматі. Окріммузичних виступів, організатори пропонують із головою зануритися в красу імпровізованої музики. У програмі «Поджазуємо?!» вмістилися фактично всі види мистецтва.

Джаз стає ближчим. У Хмельницькому з 2015 року організовують джазовий фестиваль. Від відбувається раз в два роки. Цього року його не проведуть у звичному форматі. Та від ідеї збагачувати музичні смаки містян організатори таки не відмовилися. Відтак, написали грант до Українського культурного фонду.

Програма «Поджазуємо?!» включає 20 освітніх та просвітницьких заходів. Містянам готують презентаційний концерт викладачів, джазовий музичний курс, танцювальні воркшопи, художні майстер-класи, лекції-бесіди та кінопокази.

У місто завітають найкращі джазові виконавці, танцівники і художники.

Учасникам фестивалю пропонують спробувати відтворити джаз на папері. Завдяки графіці та акварелі мисткиня з Києва навчатиме творити на музичну тематику. Також завдяки кіно організатори розкажуть про відомих джазменів і не тільки.

Програма фестивалю буде корисною і для професійних музикантів.

По-новому зазвучить і бандура. Український національний інструмент поєднають з класичним джазом. Аби не прогавити найцікавіше, організатори «Поджазуємо?!» запрошують усіх активніше реєструватися. Усю необхідну інформацію можна знайти на офіційних сторінках фестивалю в ютубі, фейсбуці та телеграмі. Дійство розпочнеться вже 20 серпня і триватиме до 20 вересня.

 

" " " "