У Хмельницькому оновлюють доріжки і тротуари: роблять на десятиліття

Доріжки вимостять тротуарною плиткою – має бути красиво

1252

У Хмельницькому триває оновлення тротуарів і пішохідних доріжок. У більшості ці роботи виконуються одночасно з капітальними ремонтами вулиць і прибудинкових територій, а також при облаштуванні велодоріжок. Але подекуди тривають і окремі ремонти тротуарів.

Зараз у місті одночасно працюють кілька підрядних бригад, які на замовлення міського управління житлово-комунального господарства займаються ремонтам пішохідних доріжок та облаштуванням тротуарів.

Так, у мікрорайоні Гречани підрядники взялися за ремонт пішохідної доріжки, яка сполучає вулиці  Курчатова і Городню. Довжина доріжки становить 70 метрів, і на усій цій протяжності буде виконано поточний ремонт.

Крім того, розпочато капітальний ремонт тротуару за адресою вулиця Гагаріна,1 – у самому центрі міста. Тут розгорнуте справжнє будівництво. Робітники демонтували стару стіну із цегли яка проходила уздовж газону і тепер замість цієї цегляної стіни роблять бетонну підпірну стіну, яка не даватиме землі з газону розсуватися.

З тротуару зняли старий асфальт і вже зробили щебеневу підсипку під нове покриття. Щоправда, його не асфальтуватимуть, а вимостять плиткою.

Триває також капітальний ремонт тротуару  на вулиці Парковій. Його довжина становить 546 метрів. Тротуар доволі широкий, майже півтора метри. Отже ремонтники  мають вимостити плиткою близько 800 квадратних  метрів поверхні. Роботи на цьому об’єкті  розраховані на два роки. На сьогодні вже облаштовано понад 150 квадратних метрів запланованої площі.

Крім того, триває поточний ремонт вулиці Спортивної. Зараз якраз ремонтують тротуар біля будинку №16, розташованому по вулиці Бажана.

Читайте також: Хмельничани можуть відремонтувати своє житло в складчину з владою

Ремонтують об’єкти так, аби не довелось переробляти через рік-другий. Нові укріплені тротуари служитимуть не лише теперішньому поколінню, але й дітям, які приймуть це місто в естафету.

" " " "