Сергій Лабазюк пропонує профінансувати школи і покращення стану довкілля з Фонду боротьби з COVID-19

1192

Народний депутат України Сергій Лабазюк звернувся із запитом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в якому просить відновити видатки державного бюджету, скорочені у зв’язку зі створенням фонду боротьби з COVID-19.

Про це повідомила пресслужба нардепа.

Лабазюк підкреслив, що органи місцевого самоврядування наразі вкрай потребують поновлення фінансування скорочених раніше бюджетних програм.

Депутат зауважив, що з 11 травня розпочалось послаблення карантину, однак «левова частка» фонду є невикористаною.

«Більшість видатків державного бюджету за програмами, які було скорочено, потребують негайного відновлення. Поновлення їх на кінець року не дасть бажаних результатів через відсутність можливостей вчасного освоєння коштів», – підкреслив народний депутат.

Зокрема, Сергій Лабазюк пропонує відновити фінансування програми з покращення стану довкілля, яка з 450 млн. грн. була скорочена до 16 млн. грн.

«За рахунок вказаної програми забезпечується очищення стічних вод, водовідведення та ряд інших критичних заходів, вкрай необхідних для функціонування населених пунктів. Без співфінансування з місцевого бюджету такі видатки не можуть бути повністю профінансовані місцевими бюджетами», – пояснив нардеп.

Він додав, що ця проблема стосується і програми «Спроможна школа для кращих результатів», яка була скорочена з 3,5 млрд. грн. до 2,5 млрд. грн.

«Без повноцінного відновлення фінансування неможливо забезпечити необхідне фінансування ремонтних робіт навчальної інфраструктури, а відтак і підготуватися до нового навчального року, щоб компенсувати довготривалу відсутність учнів у навчальних закладах на початку 2020 року», – підкреслив нардеп.

Крім того, за словами Лабазюка, через прийняття ряду змін щодо підтримки бізнесу у період пандемії COVID-19, доходи місцевих бюджетів суттєво скоротились.

Нагадаємо, 5 червня Рада попередньо ухвалила спрямування коштів з фонду боротьби з COVID-19 на ремонт доріг.

" " " "