Екс-прокурор із Хмельниччини виграв позов до Генпрокуратури і відсудив у держави майже 2 мільйони

Колишній перший заступник генпрокурора Хмельниччини Руслан Мартиненко оскаржив у суді свою люстрацію у 2014 році

1005

Окружний адмінсуд Києва визнав неправомірними дії колишнього генпрокурора Віталія Яреми, який звільнив Руслана Мартиненка у жовтні 2014 року на підставі закону “Про очищення влади”, іншими словами – люстраційного закону. Суд визнав незаконним звільнення посадовця, повідомляє ngp.

Руслан Мартиненко ще у 2014 році, невдовзі після свого звільнення, оскаржив його у суді. Позивач у своїй заяві наголосив, що не може нести відповідальності за ймовірні злочинні діяння влади часів президента Януковича лише на тій підставі, що працював на той час у прокуратурі.

Отже, Мартиненко вимагав визнати його звільнення незаконним, поновити його на посаді, а також відшкодувати усю зарплату, яку він втратив за період вимушеного безробіття. Суд задовольнив цей позов.

Читайте також: Коронавірус забрав життя прокурора Хмельницької області, – ЗМІ

Таким чином, відповідно до рішення суду, Руслана Мартиненка мають негайно поновити на посаді першого заступника прокурора Хмельницької області, з якої його звільнили. Крім того, з Офісу генпрокурора мають стягнути на його користь 1,87 млн гривень. Це – сума  заробітку, який він втратив за час, поки вимушено не працював. Причому 25 067 гривень із цієї суми(місячний заробіток) йому мають відшкодувати негайно.

" " " "