Екскурсії у Меджибізькій фортеці

1715

 

 

Ексклюзивні експозиції, перша екскурсія навколо фортеці та «Палац Сенявських відкрито на реставрацію». Меджибізький замок вражає екскурсійною програмою.

Ексклюзивні експозиції, перша екскурсія навколо замку та «Палац Сенявських відкрито на реставрацію». У Меджибізькій фортеці відбулася «Ніч Музеїв – 2017». Традиційно, на відвідувачів замку очікувала захоплива розважальна програма. Та найбільш бажана подія – екскурсія до палацу Сенявських. Більше про Меджибіж екскурсійний розкажуть наші журналісти.

Перша екскурсія навколо замку та до Палацу Сенявських, містечковий танець, традиційне фаєр-шоу та етноярмарок. У Меджибізькій фортеці відбулася «Ніч Музеїв – 2017».  Зі сходу – пелюстковий бастіон, південна стіна – з бійницями та гарматами. По суті, сам палац – захисна споруда, точніше був таким декілька століть тому. Нині, сюди ходять екскурсії, щоправда цього року вперше.

Донедавна тут були суцільні руїни. Цього року вперше «Палац Сенявських відкрито на реставрацію». А ще через рік-другий усе відновлять і екскурсії ходитимуть виставковими залами. Щоправда, не одним палацом вражає фортеця.  «Формула Любві» або Меджибізька Жазель – вперше у замку презентували ексклюзивну старовинну статую. Історія постаті має коріння у античній міфології та стосується легенди про доньок царя Даная. А ось у ХІХ столітті образ Данаїд використовували у парковому мистецтві.

" " " "