Перший міський мініреферендум. У Хмельницькому стартували публічні консультації з приводу розміщення МАФів

1388

Перший міський мініреферендум. У Хмельницькому стартували публічні консультації з приводу розміщення МАФів. Нині на сайті міськради з’явилася спеціальна кнопка-перехід на сайт для голосування за ту чи іншу із семи пропозицій. Так містянам запропонували визначитися щодо місць, де можуть розташовуватися малі архітектурні форми у Хмельницькому. Голосувати можна буде до першого червня. Тоді ще місяць дадуть для обговорення зовнішнього вигляду таких місць для торгівлі і надання послуг. Як долучитися до голосування – дивіться у сюжеті.

Фінансування ПТУ, транспортна реформа чи розміщення МАФів… Півроку тому міськрада разом із кампанією «Стеж за грошима» вирішували яку проблему вдасться розв’язати за допомогою публічних консультацій. Зупинилися на останній – вона здається найменш суперечливою. Тепер на сайті міськради з’явилося вікно «Ваша думка» – там можна проголосувати за один із запропонованих варіантів.

Проголосувати з одного номера чи IP-адреси, кажуть, можна буде лише один раз. Запропоновано аж сім варіантів від розміщення у парках та скверах аж до повної заборони МАФів у місті. До речі, на центральну частину їм уже червоне світло. Тут залишаться тільки кіоски з пресою. А от у яких місцях бути МАфам можуть вказати хмельничани до 1 червня. Тоді дадуть ще місяць аби визначитися й з тим, якими бути цим тимчасовим спорудам – їх мають уніфікувати.

Роблять це аби якнайбільше хмельничан брали участь у життя міста. За допомогою публічних консультацій рішення спочатку обговорюватимуться, а вже тоді прийматимуться міськрадою чи виконкомом.

" " " "