Електронний журнал запрацював, щоправда – поки не у всіх школах міста. Підсумки тижня.

1121

Електронний журнал запрацював, щоправда – поки не у всіх школах міста. Для експерименту було обрано п’ять загальноосвітніх закладів. Якщо система себе виправдає, то й інші школи Хмельницького почнуть працювати за новим форматом. Запровадять його від початкових до випускних класів. Його ефективність – у доступності, переконують прихильники проекту. Батьки зможуть відслідковувати успішність власних дітей з усіх предметів,  дізнаватися домашнє завдання та  відвідуваність. На технічну розробку журналу було витрачено понад 70 тисяч гривень. І значно більше на оснащення матеріальної бази шкіл.

В жовтні  у Хмельницькому стартував пілотний проект «Електронний журнал». Нині п’ять шкіл міста випробовують його в дії, корегують та вдосконалюють можливі недоліки.

А все через те, що поки залишилися паперові журнали. Та в перспективі і вони зникнуть з учительських столів. Система достатньо проста. Батьки та вчителі реєструється за власним номером телефону і отримують цілковитий доступ до успішності дитини. Окрім звичайних оцінок можна дізнатися і розклад занять, і відвідуваність учня. Такі дані приховані від друзів та сусідів. Аби увійти у систему, вчителі можуть використовувати будь які гаджети. До прикладу, пані Тетяна використовує свій мобільний телефон.

Така інновація дозволить створити ще одне додаткове робоче місце в школі  – інженер- електронік. Він буде допомагати педагогам розбиратися у новій системі.

Електронний журнал – ефективний засіб моніторингу якості освіти. Також він дозволяє зрозуміти батькам кінцеву оцінку дитини. Від того – зменшить навантаження на вчителя, бо не доведеться пояснювати кожному особисто успішність учня.

Для учнів така система може бути і не до вподоби. Якщо раніше можна було прогуляти урок, або викинути щоденник, то від таких змін шкільне життя дитини стане цілковито доступним для батьків.

На розробку програми електронного журналу витратили майже півроку.  Проект виявився не надто дороговартісним – лише 75 тисяч гривень. Цей продукт власного виробництва унікальний і не має аналогів в Україні. Та от на технічну оснащеність шкіл було витрачено значно більші кошти.

Переваг у електронного журналу безліч. Він дає доступ до розкладу, оцінок, відвідування та навіть кількість хворих учнів під час сезонної пандемії. Учні та вчителі зможуть обмінюватися навчальними матеріалами та слідкувати за домашнім завданням.

 

" " " "