Епіфаній завітав на Хмельниччину: деталі Першосвятительського візиту

Блаженніший Митрополит зустрівся з духовенством та місцевою владою

1130

Сьогодні, 21 вересня в день Різдва Пресвятої Богородиці в рамках Першосвятительського візиту Предстоятель Помісної Православної Церкви України Блаженніший  Митрополит Київський та всієї України Єпіфаній відвідав Хмельницьку область. Про це розповідає прес-служба Хмельницької міськради.

В рамках візиту до обласного центру ієрарх провів зустріч з місцевим духовенством та владою, освятив скульптурну композицію “Святий Апостол Андрій Первозванний – просвітитель Руси-України”, відвідавши храмовий комплекс Всіх Святих Землі Української.

При цьому до спільної молитви за українську землю, з Хмельниччину зокрема, а також за українське військо приєднався і міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

У своїй промові до духовенства та всіх присутніх Блаженніший Митрополит зазначив, що наразі ми усі переживаємо непрості часи, але з божою допомогою ми зможемо подолати труднощі та здобути перемогу на усіх фронтах.

Тим часом перед духовенством виступив і міський голова Олександр Симчишин. Він привітав усіх присутніх із святом та подякував Єпіфаній за те, що він ушанував Хмельничан своїм візитом.

“Дякую вам Ваше Блаженство за візит, за спільну молитву. Напередодні великого церковного свята Різдва Пресвятої Богородиці, ми надихнулися на те, аби і далі творити богоугодні справи, творити добро, допомагати людям, розбудовувати наше місто, наш край, розбудовувати українську державу і нашу українську церкву, тому що без української церкви не можлива українська держава, тому ми молимося, але й працюємо заради нашого міста, заради нашої країни”, – звернувся до Блаженнішого Митрополита  міський голова.

Читайте також: Майбутнє українців треба будувати своїми руками, а не керуватися вказівками ззовні – Сергій Лабазюк

При цьому Єпіфаній відзначив хмельницького мера особливою грамотою за розбудову Української Церкви, після чого відправився  до духовенства з інших районів області.

" " " "