Естампи Василя Савченка у Хмельницькому.

682

Відключити думки і просто сприймати мистецтво. Саме так говорять мистецтвознавці світу. Нині не потрібно шукати асоціації та знайомі образи –  достатньо просто відчути. Саме для тих, кому хочеться зазирнути за лаштунки сучасної графіки, варто відвідати виставку в АРТ-центрі «Масло». Цього разу там презентують графіку Василя Савченка.

Виставка-передчуття відкрилася у Хмельницькому. Цього разу до Арт-центру «Масло» запросили львівського художника Василя Савченка. Протягом двох тижнів він створював частину Колоса. Тобто малював графічного велета – таким чином митець намагається відчути простір внутрішнього та зовнішнього світу, і себе в ньому. Колос –  це довготривалий проект, який подорожує світом.

Таким чином велетень зростає, стає могутнішим та з часом самостійним. Ідею чогось масштабного автор доповнює мініатюрними графічними роботами. Нині їх представлено 34. Секрети їх створення графік не відкриває широкому загалу. Каже, не потрібно зациклюватися на стилях та напрямках. Можна просто вдало та постійно експериментувати і насолоджуватися результатом.

Для створення робіт обирає вугілля.

Автору байдуже – у світлі чи темряві глядач шукатиме образ велетня.

Долучитися до пошуку силуетів в  АРТ-центрі «Масло» можна до 30 вересня.

 

" " " "