Фальстарт голосування і нестача бюлетенів – Громадянська мережа ОПОРА прозвітувала про перші виборчі порушення

631

Фальстарт голосування і нестача бюлетенів – Громадянська мережа ОПОРА прозвітувала про перші виборчі порушення. Спостергачі зазначають, дільниці в області відкрилися вчасно, окрім кількох. Були як затримки, так і фальстарти. Зокрема, у Хмельницькому в ДВК №681460 голосування розпочалося за годину до офіційного відкриття дільниць. А у Шепетівці отримали на 480 бюлетенів менше, ніж потрібно.

Майже усі дільниці області відкрилися вчасно. Окрім кількох. Громадська мережа Опора зафіксувала, що в селі Йосипівка, це Старосинявький район, голосувати почали ще о 7:50. А у Хмельницькому на ДВК №681460, це мікрорайон Гречани, перші бюлетні потрапили до скриньки ще о 6:47.

А от у Шепетівці опорівці зафіксували нестачу майже півтисячі бюлетенів. Їх просто не надрукували.

А ще спостерігачі зафіксували вже перший випадок голосування без паспорту. Сталося це у Хмельницькому на виборчій дільниці № 681465. Виборець продемонстрував документи в телефоні.

Щодо дотримання карантинного режиму, опорівці кажуть, дільниці забезпечені засобами захисту, однак часто-густо не стежать за дотриманням дистанції.  Загалом спостерігачі зазначають,  що виявлені порушення не мають масового системного характеру і на хід виборів не вплинуть.

" " " "