Фейковий фермер із Хмельниччини заробляв гроші з повітря: майстер-клас

Чоловік узяв в оренду землю, проте жодного дня на ній не господарював, але зиск ввід неї мав

1216

На Хмельниччині прокуратура викрила земельну оборудку, яку  вміло прокрутили підприємливі люди у Красилівському районі, розповідає прес-служба обласної прокуратури.

Ще п’ять років тому, у 2014, один із селян взяв в оренду 5 ділянок державної землі, уклавши відповідні угоди з Головним управлінням Держземагентства . Загалом йому дісталось у користування під ведення фермерського господарства понад 112 гектарів орної землі загальною вартістю понад  8 мільйонів гривень.

Проте жодного дня новоспечений фермер цю землю не обробляв. Натомість він одразу віддав її в суборенду підприємцеві, в якого він сам і трудився найманим працівником.

Читайте також: На Хмельниччині хочуть створити ще два природні заповідники

Прокуратура викрила цю оборку. Чоловік отримав змогу одержати землю в оренду за спрощеною схемю, як майбутній фермер, обминувши марудні процедури земельних торгів.

Як з’ясувалось,  у фермера немає жодної сільськогосподарської машини для землеобробітку. Він також не брав ніякої техніки в оренду. Натомість відразу віддав цю землю в користування іншому підприємцю.

Прокуратура викрила цю оборудку та оскаржила в суді угоди, складені фейковим фермером із Деркомземом. Суд підтримав цей позов, а також визнав недійсними договори оренди та суборенди цієї землі. Однак власник ТОВ, який брав землю в суборенду, не погодився з таким рішенням  та оскаржило його в апеляційному суді. Але й апеляційний суд залишив рішення місцевого суду незмінним.

" " " "