ФЕСТИВАЛЬ ІНФОМЕДІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ

434

Тренінги і лекції, ігри та онлайн-навчання. Ці та інші заходи проходять у Хмельницькому в рамках першого Фестивалю інфомедійної грамотності. До нього долучились і представники кіберполіцї.

Чи знаєте ви, як розпізнавати фейкові новини? Або як не піддаватись маніпуляціям у медіа? А як не потрапити на гачок шахраїв у соцмережах? Відповідь на ці та інші питання можна почути на заходах першого фестивалю інфомедійної грамотності. Протягом тижня у освітніх закладах та книгозбірнях Хмельницької тергромади молодь та старше покоління спілкуються із спікерами на теми, що стосуються медіаграмотності.

Тож для студентів Політехнічного коледжу у читацькій залі лекцію провели представники кіберполіції. Говорили про те, як не втрапити в пастку шахраїв через інтернет-магазини або як не стати жертвою у спільнотах соцмереж. Експерти наголошують, потрібно час від часу оновлювати програмне забезпечення на гаджетах, аби хакери не змогли викрасти особисті дані.

Окрім лекцій для відвідувачів фестивалю пропонують тренінги та ігри. Через ігрову форму та різноманітний інтерактив легко донести корисну інформацію. Сам фестиваль проводять перед всесвітнім тижнем медійної та інформаційної грамотності. Він триватиме з 24го по 31 жовтня.

" " " "