Пліщинське учнівське лісництво здобуло Гран‒прі Всеукраїнського зльоту

Протягом 19‒ 21 жовтня, у Києві, у виставковому павільйоні НЕНЦ, відбувся фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

491

До заходу долучилися вихованці шкільних лісництв, з 22 областей України. Хмельниччину представили вихованці зразкового учнівського лісництва «Пліщинське» Пліщинської гімназії та ДП «Шепетівське ЛГ», повідомляє сайт міста Шепетівки.

Команда вдало оформила та презентувала власну роботу та розповіла про власні досягнення. Неабияку зацікавленість  виклика друковані видання та стенди з експозиції шкільноголісництва. Зокрема, юні лісівники розповіли про власні досягнення,  а також те, як впроваджують  дослідження у практику лісового господарства.

Важливим етапом був захист науково‒дослідницьких робіт  присвячених галузі лісового господарства. Тут шепетівчани теж не пасли задніх. Наукова робота про «Лісівничо – біоекологічні особливості форм клена-явора в насадженнях ДП «Шепетівське лісове господарство»», презентована Яною Олексійчук, викликала  неабиякий інтерес. Це було зумовлено ще й тим, що  це дерево має  поліформізм та високоякісну деревину, а його особливості та властивості досліджені мало. Отож, робота  має неабияку цінність. Дослідження зацікавило як членів журі, так і усіх присутніх.

Отож, вихованці зразкового шкільноголісництва «Пліщинське» Пліщинської гімназії та ДП «Шепетівське лісове господарство» разом із керівником Зведенюком Миколою Андрійовмичем здобули Гран‒прі, ставши найкращими на Всеукраїнському зльоті.

" " " "