Фестиваль народної творчості у Летичеві: чим дивували?

915

Смачні частування, цікаві фотозони та унікальні виставки. Учора ми вже розповідали вам про фестиваль народної творчості, який нещодавно відбувся у Летичеві. Сьогодні повідаємо вам про його родзинку – народні колективи. Вони з’їхалися з різних куточків України та чарували співом усіх присутніх. Око ж кудинчан та гостей милували різноманітні виставки-ярмарки. Для тих, хто найкращі моменти зберігає на телефоні чи фотоапараті, організатори підготували кілька фотозон.

Українські танці, народні пісні, а ще різноманітні наїдки та напої. На першому фестивалі народної творчості у Летичеві не тільки зачаровували співом, а й частували. Смачні чаї, смажене м’ясо та грибна юшка – тамтешні кухарі задовольняли смакові вподобання найвибагливішого фестивальника.

Особливих секретів у приготуванні, каже кухар, немає. У юшці все повинно бути свіжим, а м’ясо – відбірним.

Смачні частування тішили живіт фестивальників, а ось око кудинчан та гостей милували різноманітні виставки-ярмарки. Чимало шанувальників зібрали глиняні вироби.

Не такі стійкі до вогню, втім, не менш цікаві вироби з дерева. Дивакуваті маски, опори під світильники та ще чимало унікальних екземплярів також привертали увагу відвідувачів.

А для тих, хто найкращі моменти зберігає на телефоні чи фотоапараті, організатори підготували кілька фотозон. Перша – сама локація, бо ж місцина і насправді дивовижна. Друга – солом’яні тюки та ще одна – коник Сівко.

11-річний Сівко – не тільки жива фотозона. Він ще й співочий транспорт.

Саме так зустрічає гостей вокальний колектив «Кундинчанка». Його учасниці – і винуватці, і господарки фестивалю.

З господарями погоджуються і гості. Мовляв, фестиваль хоч і перший, втім вдалий.

Особливо фестиваль сподобався дітям. Для них підготували спеціальні розваги – фарби холі та аквагрим.

Цього року фестиваль народної творчості «Подільський витязь – Устим Кармелюк» у Кудинці відбувся вперше. Наступного року, кажуть організатори, проведуть дійство ще раз, а в майбутньому, сподіваються, воно стане гарною традицією.

 

 

" " " "