Фестиваль сімейних цінностей стартував у Хмельницькому

1249

Фестиваль сімейних цінностей розпочався у Хмельницькому. В рамках проєкту у закладах освіти пройдуть різноманітні лекції, воркшопи та квести. Розпочали фестиваль у молодіжному центрі. Тут школярам та студентам розповідали про насильство у сім’ї та протидію булінгу.

Насилля в сім’ї та булінг серед школярів – найболючіші соціальні проблеми сьогодення. В рамках фестивалю сімейних цінностей, який розпочався 7 жовтня, для хмельницьких школярів та студентів провели лекції-дискусії. Із школярами говорили на тему булінгу. Закликали не ставати учасниками конфліктів, з повагою ставитись до оточуючих та слідкувати за поведінкою.

Із студентами говорили про насильство у сім’ї. За словами соціологів –  його рівень в Україні досить високий. Однією з головних причин  – юридична неосвіченість людей та небажання брати на себе відповідальність. І коли дорослі не виконують обов’язки, а то й зловживають своїми батьківськими правами  – з дітьми відбуваються непоправні речі.

Впродовж тижня відбудеться ще багато різних заходів. Адже основною метою фестивалю є сприяння формуванню внутрішньої культури взаємин у сім’ї, сприяння зміцнення психічного здоров’я молодих людей, профілактика негативних явищ серед дітей та молоді.

" " " "