Флеш-моб хмельницьких велосипедистів

1255

«Критична маса» на асфальті. Хмельницькі велосипедисти провели масовий флеш-моб у середмісті. Кілька десятків містян вляглися поруч зі своїми двоколісними на перехресті вулиць Кам’янецької та Подільської. Флеш-моб став реакцією вело спільноти міста на кілька нещодавніх смертей велосипедистів у Хмельницькому. Нагадаю, минулого 10 липня розбився юнак на вулиці Геологів, а 12-го – на Заводській чоловік на велосипеді не розминувся із Opel Vivaro, і загинув на місці.

І великі, і малі… Кілька десятків хмельничан зібралися на в’їзді до парку імені Михайла Чекмана. Поєднує їх усіх любов до велосипедів. Сюди ж приїхали, аби висловити свій протест беззахисності двоколісних на вулицях Хмельницького.

А все тому, що велодоріжок у Хмельницькому практично немає, якщо не рахувати кількох сотень метрів дороги для двоколісних на набережній.

За правилами дорожнього руху велосипедисти мають їхати по проїжджій частині дороги, та це може бути надто небезпечно .

Аби водії таки звернули увагу на велосипедистів, провели флеш-моб: на кілька хвилин перехрестя Кам’янецької та Подільської зупинилося.

І залишаються лежати назавжди… Тож так і автоводіїв, і велокермувальників закликають бути обережними і взаємотолерантними на дорозі.

 

" " " "