На Хмельниччині відбулися перші змагання серед мисливців

3094

 Рушниця, мішень, влучний постріл та азарт. Вихідними на Хмельниччині відбулися змагання серед мисливців. За кубок боролися 60 учасників.

 Рушниця, мішень, влучний постріл та азарт. Саме так відбувалися змагання серед мисливців. Всього за кубок боролися 60 учасників із Хмельниччини та Вінниці. П’ять найкращих отримали свої нагороди

До слова, такі змагання у нашій області влаштовують вперше. Організатори запевняють, подібні заходи проводитимуться. Відтепер двічі на рік хмельницькі мисливці матимуть змогу позмагатися у стрільбі.

Всі учасники – люди різних професій, проте їх об’єднує захоплення однією справою – полюванням.

Судді запевняють, рівень учасників далеко не аматорський – кожний з них вартий нагороди. Влучити у мішень – не єдиний критерій оцінювання. Аби визначити переможців, суддям доводиться враховувати й інші деталі.

Культурний відпочинок, а не жорстока розвага. Серед людей  давно побутує неоднозначна думка про полювання, а самих мисливців часто прирівнюють до браконьєрів. Мисливці ж такий стереотип намагаються зламати. Кажуть, зброю до рук беруть не для того, щоб заробити чи нашкодити природі.

 На Хмельниччині нараховується близько десяти тисяч мисливців. Полювання, та й стендова стрільба загалом, останнім часом активно розвивається як в Україні, так і закордоном. І якщо кількість мисливців залишається сталою, то бажаючих спробувати себе  у стендовій стрільбі збільшується. Причина проста – останнім можна займатися впродовж всього року, тоді як полювати – лише у визначений період.

 

 

" " " "