Флешмоб «Підвези медика» у Хмельницькому набирає обертів

3322

Чат допомоги лікарям створили у Хмельницькому. Спільнота «Підвези медика» у додатку Вайбер згуртовує небайдужих подолян. Через карантинні заходи користуватись громадським транспортом не просто – там обмежена кількість пасажирів. А медикам щоранку потрібно бути вчасно на робочому місці, тому хмельничани на автівках возять лікарів безкоштовно.

В України запустили флешмоб “Підвези медика на роботу”. Небайдужих водіїв просять допомогти медичним працівникам, які в умовах карантину позбулися можливості дістатися до роботи. Групи і спільноти, присвячені цій ініціативі, з’явилися відразу в декількох соціальних мережах і месенджерах.Водії зазначають час та маршрут, за яким будуть їхати і можуть підвезти працівника медзакладу. Натомість медики теж звертаються до небайдужих автомобілістів.Через обмежувальні заходи потрапити на громадський транспорт особливо важко зранку. Олександр – один з учасників спільноти. Каже, про таку групу дізнався кілька днів тому і одразу ж вирішив доєднатись.

Олександр працює в службі таксі близько трьох років. Зізнається, з початку карантину заробітки водіїв істотно зменшились. Та не дивлячись на власні фінансові втрати чоловік готовий возити лікарів на роботу безкоштовно.

 Олександр каже, обов’язково притримується усіх норм карантинної гігієни, цього ж вимагає і від своїх пасажирів.

 В управлінні охорони здоров’я міста кажуть, таку допомогу медикам важко переоцінити. Закликають усіх, хто має можливість, допомагати лікарям та не лишатись байдужими. І навіть, якщо ви не є учасником спільности «Підвези медика», але побачите на зупинці людину із табличкою або ось такою пов’язкою на руці – знайте – це лікар, який поспішає на роботу.

Щоб приєднатися до акції і знайти лікаря, який потребує допомоги, шукайте групи у соцмережах.

 

" " " "