Карантин – плюс, бюджет – мінус: в результаті обмежувальних заходів міська казна щодня втрачає мільйони гривень

2972

Карантин – плюс, бюджет – мінус: в результаті обмежувальних заходів міська казна щодня втрачає мільйони гривень. Міський голова остаточної суми поки не називає, хоча деякі цифри озвучує. Близько 30 мільйонів за два тижні Хмельницький втратив в результаті відміни оподаткування. Олександр Симчишин каже, створення податкових канікул для всіх – це абсурд. Адже, далеко не всі підприємства із карантином зупинились. Додає, в результаті непродуманої державної політики, міська рада уже – в режимі тотальної економії.

Мінус 30 мільйонів гривень – це лише перші цифри втрат міського бюджету за останні 2 тижні. Запровадження карантину геть не райдужно відбивається на надходженнях у казну. Відміну оподаткування для всіх у міській раді вважають абсурдом.

Міський голова каже, звільняти від оподаткування варто лише ті підприємства, котрі на час карантину зупинились, вимушено припинивши свою діяльність. Певен, що відбувається на місцях краще знає не центр, а муніципалітети – вони б, власне, і мали визначатись – кому платити, а кому ні. Додає, 30 мільйонів – це лише мінімум з того, що недоотримає місто в результаті такої державної політики.

В результаті – знову десятки мільйонів втрат. Міський голова каже, зважаючи на це бюджет переглядатимуть – видатки зменшуватимуть, а, значить, і робитимуть менше. В міській раді вже – режим жорсткої економії.

Крім того, у комунальників примножуються борги. Адже, про них, під час пом’якшувальних в умовах карантину заходів, центральна влада не згадала.

Зважаючи на це, зробити все, що було заплановано на 2020-ий навряд чи вдасться. Хоча наразі головне – вистояти перед хворобою. Міський голова запевняє, для цього ресурси знайдуться.

 

" " " "