Габінет вже має кабінет: статки нового керманича Хмельницької ОДА

Декларація нового очільника Хмельницької облдержадміністрацї дає надію, але не всім

2974

Хмельниччина нарешті вже має свого, офіційно призначеного, голову ОДА. Ним, як уже було відомо  ще наприкінці жовтні, призначили Дмитра Габінета – людину в політиці нову та ще не заплямовану ніякими корупційними скандалами.

Сьогодні у Хмельницькому офіційного представили нового голову ОДА Дмитра Габінета. Представляв обласного очільника перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов.

До призначення на цю посаду Дмитро Габінет працював помічником народного депутата від Хмельницького Миколи Стефанчука. Загалом же 37-річний чиновник народився у Хмельницькому, тут закінчив школу, а згодом  ХУУП. Має він також і європейську освіту – закінчив у Познані університет Адама Міцкевича. Він також має науковий ступінь кандидата юридичних наук. Дисертацію науковець захистив в Інституті законодавства Верховної Ради України.

Дмитро Габінет працював викладачем в своєму рідному університеті   управління та права,  а також  викладає в університеті Марії Кюрі-Склодовської у Любліні. Крім того, до призначення головою ОДА він із 2017 року очолював Хмельницький інформаційно-консультаційний центр UMCS, який, власне, і допомагає українцям поступити в університет Марії Кюрі-Склодовської.

Читайте також: Комірне для тещі: нардеп із Хмельницького Руслан Стефанчук сказав, що поверне гроші, які отримав на оренду житла

Особливий інтерес представляє декларація нового обласного очільника. Він має у Новоушицькому районі земельну ділянку площею 470 квадратних метрів. Крім того, у нього, на двох із матір’ю, є квартира у Хмельницькому площею 61,8 квадратних метра та гараж площею 21,9 квадратних метра. У гаражі є автівка – “Москвич” (!)1983 року.

Загалом Дмитро Габінет заробив за минулий рік 248 787 гривень.

Мабуть це уперше Хмельниччина (а може й уся Україна) одержує чиновника такого рангу із “Москвичем” у гаражі. Зазвичай усі призначенці, маючи вельми скромну заплату, не ділять з батьками на двох одну квартиру і не тримають у гаражах автомобілі, що є їхніми ровесниками.

Усе це дає жителям регіону маленьку надію, що нарешті прийде до влади команда, яка живе на зароблене. Водночас також є надія, що чиновник, який сам не краде, й іншим украсти не дасть. Тож дехто може, не чекаючи на звільнення, вже писати заяву.

" " " "