Галогенератор і машина соціального таксі. «Волонтери лідерського руху» назбирали понад двадцять три тисячі доларів для Хмельницького.

2040

Галогенератор і машина соціального таксі. «Волонтери лідерського руху» назбирали понад двадцять три тисячі доларів для Хмельницького. Грошима ділилися не тільки хмельничани, жителі  Вінниці, Чернівців, Тернополя активно доєдналися до збору благочинної допомоги. Переконують, навіть у важкий воєнний час, добрі люди не перевелися. З їхньою допомогою придбали третій автомобіль для «Соціального таксі» і аерозольний галогенератор для соляної кімнати «Соціального центру святого Миколая Чудотворця».

Без цього невеличкого пристрою ціла соляна кімната фактично гарно декороване приміщення. Це – аерозольний галогенератор. Його придбали за зібрані Волонтерським лідерським рухом кошти – за більш як шість із половиною тисяч євро.

Вже за тиждень він має запрацювати. Після того, як персонал соціального центру навчиться ним користуватися. Лікування дітей, котрі цього потребують, у центрі здійснюватимуть безкоштовно.

У шістнадцять із половиною тисяч доларів волонтерам обійшовся цей автомобіль. Він – незвичайний. Це мікроавтобус із пандусом, для зручного користування візочниками. За кілька секунд підйомний механізм опускається і підіймає візок до салону машини. Його використовуватимуть як третє у місті авто соціального таксі.

Послугу надають безкоштовно. Для цього з міського бюджету виділяють кошти: майже сто дев’яносто тисяч гривень на утримання автомобілів і перевезення пасажирів соціальним таксі витратили за вісім місяців цього року. Втім, будь-хто скористатися таким засобом пересування не може. Спочатку треба написати заяву в орган соцзахисту.

Аби спростити доступ до соціального таксі людям, які цього потребують, хочуть внести зміни до Положення про соціальне таксі у Хмельницькому.

Нині у нашому місті вже «таксує» два авта для візочників. Тепер до них додасться ще одне. На нього гроші збирали усім миром, не тільки у Хмельницькій області – по всій країні.

Робота волонтерів не залишилася поза увагою: незабаром традицію хмельничан перейматиме сусідня область.

І розуміють, що великі справи починаються з маленьких добрих вчинків.

 

" " " "