Вчителям піднімуть зарплату… Якщо Рада проголосує за новий закон «Про освіту»

1829

Вчителі зароблятимуть більше. Принаймні на це вони самі і сподіваються. Відповідно до нового закону про освіту, прийняття якого очікують у вересні місяці, мінімальна зарплатня педагогів зросте майже до 7 тисяч гривень. В міському профільному Департаменті такі зміни щиро вітають, бо, переконані, вони сприятимуть зростанню престижу професії вчителя.

Вчителям піднімуть зарплату. Принаймні вони на це сподіваються. Відповідно до нового закону про освіту, прийняття якого очікують у вересні місяці, заробітки педагогів мають суттєво збільшитись.

На сьогоднішній день педагоги отримують значно менше. Середня заробітна плата вчителів міста варіюється від чотирьох з половиною до 5 тисяч гривень. Це, враховуючи кошти як державного, так і міського бюджету. До речі, з казни обласного центру на освітян виділяють чимало. З 1 квітня, до прикладу, почали виділяти кошти для того, аби збільшити зарплатню працівникам дошкілля, позашкілля і логопедам-дифектологам.

Чимало коштів із бюджету обласного центру виділяють і на преміювання. Фінансово, причому, заохочують не лише кращих педагогів, а й учнів.

 

" " " "