Гамлет Зіньківський привіз «Автопортрети» до Хмельницького

1221

«Автопортрети. Шмат землі». Одразу дві виставки харківського художника з’явилися у хмельницькому арт-центрі «MASLO».  Одна частина – двадцять одна картина створена олійними фарбами. Вони – частини світосприйняття художника, а отже його автопортрети. Інша – сім зображень створених звичайним графітним олівцем на пожовклих паперових листках.

«Шмат землі» до Хмельницького приїхав із Києва. «Автопортрети» ж перед нашим містом виставлялися у Полтаві. Фактично це – дві різні експозиції, поєднує їх авторство Гамлета Зіньківського.

Колір для автора значення не має. Найголовніше – зображення, яке доповнюють авторські вислови. Саме ця частина виставки найбільш близька і зрозуміла відвідувачам.

У кожній із двадцяти однієї картин можна віднайти частину самого себе, переконалися відвідувачі виставки. Художник повністю порвав шаблон автопортрету у звичному розумінні, та попри це не втратив наявності в образах своєї самості.

І ще щонайменше сімом поціновувачам сучасного мистецтва. Третя частина олійних полотен вже продана у приватні колекції. Втім, відомий художник не живописом, а стріт-артом.

Побачити і гамлетівські автопортрети, і шмат землі у Хмельницькому можна до двадцять сьомого грудня.

 

" " " "