“Гаряча” сесія в Антонінах

1140

З криками, образами та емоціями. В Антонінах депутати зібралися на позачергову сесію. На порядку денному – всього 14 питань. У деяких обранці були одноголосними. До прикладу, виділили кошти на лікування, надали допомогу атовцю, звільнили від орендної плати аптеку. Інші – активно обговорювали, але дійшли згоди. Це – про помічника-консультанта депутата. А ось розгляд земельного блоку був насправді гарячим.

Внесли зміни до бюджету, реорганізували комунальне підприємство та заборонили торгувати алкоголем з 22-ї до 10-ї години. Депутати Антонінської селищної ради зібралися на позачергову сесію. На порядку денному ніби й небагато – всього 14 питань, втім розглядали їх понад чотири години. Каменем спотикання стало затвердження Положення про помічника-консультанта депутата. Одним він потрібен, іншим – ні, втім після активного обговорення все ж дійшли згоди.

Рішення – одноголосне. Тепер кожен обранець, якщо хоче, може обзавестися помічником. Якщо у цьому питанні депутати, хоч і з словесними перепалками, та досягли згоди, то у земельному блоці розділилися на два табори.

Одним з питань земельного блоку були невитребувані паї, а точніше надання дозволу на розробку документів щодо встановлення їх меж. Простіше кажучи, громада хоче знати, скільки має нерозподілених земельних часток і скільки грошей втрачає до бюджету.

Відповідно депутати мали б не лобіювати інтереси однієї з фірм, а шукати шляхи наповнення бюджету. Один з них – не витребувані паї, за які роками до казни не платиться ні копійки.

Питання не те що серйозне, воно – нагальне. На його вивчення, переконаний голова громади, земельна комісія мала вдосталь часу, втім цього не зробила.

Розібралися чи ні, втім до розгляду невитребуваних паїв навіть справа не дійшла. Частина депутатів знову відфутболила це питання на «потім». Інша частина обурена, мовляв, як так, казна худне, а обранці зволікають.

Йтимуть гроші чи ні – питання поки що відкрите, втім, кажуть самі обранці, зрозуміло одне – роботи не буде. Одні депутати прийшли у раду, аби лобіювати інтереси фірми, інші стояти за людей.

Аби так було, в Антонінах ще раз збиратимуться на позачергову сесію і ще раз розглядатимуть питання не витребуваних паїв. У громаді переконані податки повинні платити всі, незалежно від того, чи це велика агрокомпанія чи мале фермерське господарство.

 

" " " "