На Хмельниччині вже вкотре затримали водних браконьєрів

В поліції вже розпочато кримінальне провадження

1166

На Хмельниччині працівники рибоохоронного патруля черговий раз затримали декількох браконьєрів з нічогеньким уловом. Загальна сума збитків, завданих державі, сягнула понад 16 тисяч гривень. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Так, одного з порушників сезонних обмежень виявили напередодні, 26 квітня, в околицях села Буйволовці, що в Хмельницькому районі.

«Інспектори виявили особу, яка здійснювала вилов риби забороненим знаряддям – хваткою. У порушника також знайшли 42 екземпляри коропа та 65 штук карасів сріблястих. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 13 957 гривень», – повідомили в управлінні Держрибагентства в області.

Наразі складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за незаконне зайняття рибним промислом (ст. 249 КК Украіни).

Паралельно з цим працівники рибоохоронного патруля разом із правоохоронцями з відділення №1 райуправління поліції та працівниками єгерської служби Старосинявської районної УТМР виявили та зафіксували ще одне аналогічне порушення, однак з дещо меншим уловом. Браконьєр орудував на річці Іква в Гідрологічному заказнику місцевого значення «Христосівський» у селищі Стара Синява.

«У громадянина виявлено заборонені знаряддя лову – дві сітки у, яких були 24 екземпляри карася сріблястого, 2 екземпляри сазана, лящ та річковий рак. Збитки становлять 2 270 гривень», – зауважили рибоохоронці.

ЗА цим фактом теж відкрили кримінальне провадження.

Читайте також: На Хмельниччині правоохоронці затримали браконьєра з Вінничини

В управлінні Держрибагентства нагадують про телефонну «гарячу лінію»(068) 384-98-10, на яку просять повідомляти про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту риби.

" " " "