Гарячі естонські і фінські хлопці училися в Кам’янці поводитись із вибухівкою

Навчання проходили в Центрі розмінування, розташованому у Кам'янці Подільському

1169

На базі Кам’янець-Подільського Центру естонські та фінські військові навчались, під керівництвом наших спеців, розміновувати вибухонебезпечні предмети, розповідає vdalo.info.

Зазвичай виходить по іншому: іноземці приїздять до нас, аби навчати військовому ремеслу наших бійців. Проте цього разу усе було навпаки. Наші специ ділились із фінськими та естонськими військовими тонкощами саперної справи. Адже, на жаль, так вийшло, що останні п’ять років українці мали де вдосконалювати свої саперні навички, працюючи безпосередньо у зоні бойових дій. Тож вони накопичили велетенський досвід і мають чим поділитися з колегами.

Читайте також: Як у фантастичній стрічці: у Дністрі неподалік від Кам’янця-Подільского можна зустріти водолаза

Упродовж п’яти днів іноземців учили працювати на різній місцевості, знешкоджувати саморобні вибухові пристрої, вчили долати мінно-вибухові загородження, а також працювати із собаками, які уміють шукати вибухові пристрої. Особливу увагу приділяли навичкам роботи із вибухівкою російського виробництва, адже на Донбасі її зараз всюди нашпиговано.

Наостанок естонці та фіни подякували не лише за плідне навчання та здобуті навички, а ще й з теплий прийом, який їм організували українські колеги.

" " " "