Газова демонополізація: з 1 серпня українці зможуть вільно обирати постачальників блакитного палива

866

Газова демонополізація: з 1 серпня українці зможуть вільно обирати постачальників блакитного палива. Його ринок нарешті відкриють для споживачів. Це ніби добре, кажуть експерти, адже в облгаззбутів з’являться конкуренти, а, ніби й не дуже, адже із відкриттям ринку для пересічних українців, держава перестає контролювати ціну на блакитне паливо для населення. Додають, вона ростиме, причому скачок відбудеться вже незабаром.

Це – доволі проста формула, котра демонструє роботу уже відкритого ринку газу для споживачів. З 1 серпня кожен із нас, як джинси, зможе собі обирати і постачальника газу. Визначальний критерій, звісно, ціна. Хоча, як запевняють, самі постачальники, на підприємствахвона, особливо не відрізнятиметься.

Разом із тим, не заперечують постачальники, газ дорожчатиме. Адже держава тариф для населення більше регулювати не буде. А, отже, кожен скачок на світовому ринку, обов’язково відображатиметься на нас із вами.

Постачальники наголошують, самі на газі особливо не заробляють. Теперішню вартість кубу у 2,97 називають аномально низькою. Тож, вже сьогодні прогнозують підвищення.

Разом із тим наголошують, усе залежатиме виключно від світового ринку, котрий диктує умови всім постачальникам. Не приховують, відкриття ринку газу вітають, бо, переконані, конкуренція – це рушій прогресу.

" " " "