Генерального плану не буде: хмельницькі активісти виграли суд проти міської ради.

590

Генерального плану не буде: хмельницькі активісти виграли суд проти міської ради. Відповідно до рішення муніципалітет зобов`язали призначити та провести громадські слухання проєкту коригування генплану. Нагадаємо, раніше очільник Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич анонсував винесення документу на розгляд депутатів. Активісти кажуть, цього зробити не дадуть, адже, певні, вирішують не прозоро і без врахування громадського інтересу.

Подільське екологічне товариство, котре представляє пані Людмила, за зеленими зонами в обласному центрі стежить давно і пильно. Громадська організація неодноразово судилась з міською радою заради їхнього збереження. Раніше, переконує активістка, підтримку мали.

Сьогодні ж, каже пані Людмила, підтримка перетворилася на супротив. Як приклад – проект коригування генерального плану. Нещодавно активісти подали до суду на уже чинну владу обласного центру і його виграли. Відповідно до рішення муніципалітет зобов`язали призначити та провести громадські слухання головного містобудівного документу.

Зміна цільового призначення земельних наділів у активістів якраз і викликає чи не найбільше питань. Кажуть, без погодження громади ділянки все частіше віддають під забудову. Зелені зони не є винятком. Так луки на вулиці Прибузькій давно перетворили на будівельний майданчик.

Будівництво в рекреаційній зоні законодавчо заборонено. Хоча, як з’ясували активісти, не усім.

Загалом, певні громадські активісти, земельні питання в місті вирішують не прозоро і без врахування громадського інтересу. Кажуть, підтвердженням цьому є рішення суду. Це – перша інстанція. Сподіваються, влада обласного центру визнає свої помилки і виправиться. Хоча до апеляції також готові.

 

 

" " " "