Гетманцев розповів, за яких умов влада зможе зменшити податки

В Україні дуже велика кількість фізичних та юридичних осіб усіма способами уникають від добросовісного сплачування податків

898

Українська влада може зменшити податки для населення, однак лише за однієї умови. Про це повідомив в інтерв’ю для “Главком” Голова фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев.

У своєму коментарі політик підкреслив, що сьогодні бюджет України є найнижчим серед усіх країн Європи через процвітання в нашій державі “тіньової” економіки.

За словами Гетманцева, з 9 мільйонів українців, які повинні утримувати 11,3 мільйонів пенсіонерів, сплачують ЄСВ лише 4 мільйони.

Це призводить до реалій сьогодення, коли значна частина українців досить заможна, однак інша перебуває на межі виживання та ледь зводить кінці з кінцями. Серед таких категорій українських громадян опинилися медики, вчителі, пенсіонери, поліцейські та інші.

Значна частина заможних українців уникаю від добросовісної сплати податків, а при цьому ті, хто сплачує їх сумлінно, змушені платити більше отримуючи при цьому менше.

Протягом усієї незалежності України бюджет держави найбільше страждав від двох факторів: чиновників, котрі його розкрадали, та бізнесу, котрий усіма правдами та не правдами уникав від сплати податків.

Читайте також: На Хмельниччині чиновників РДА підозрюють у привласненні коштів на ремонт школи

Тому, на думку Гетманцева, лише за умов подолання такої несправедливості українська влада зможе забезпечити чесні тарифи для людей, адекватне зменшення податків та збільшення заробітної платні.

" " " "