Головою Хмельницького апеляційного суду стала жінка

377

Головою Хмельницького апеляційного суду стала жінка. 14 голосів «за» здобула Тетяна Спірідонова. Збори провели другого квітня, а голосування було таємне. Новообрана суддя серед своїх завдань назвала діалог із суспільством та пошук дієвих рішень.

Бюлетені, кабінка для таємного голосування, скринька – голову суду обирають з усіма виборчими атрибутами. Щоправда, за правилами, виписаними Законом України «Про судоустрій і статус суддів»: і кандидати, і виборці – виключно судді Хмельницького апеляційного суду.

За результатами таємного голосування більшість суддів головну адміністративну посаду суду на три роки довірила судді цивільної палати Тетяні Спірідоновій, котра до цього була заступником голови апеляційного суду. ЇЇ кандидатуру підтримали 14 суддів, поставивши відповідну позначку у бюлетені.

Новообрана голова суду також наголошує, що в час пандемії пріоритетним є й створення безпечних умов відправлення правосуддя як для працівників суду, так і учасників судових процесів і не менш важливим для підтримання рівня якості відправлення правосуддя є пошук оптимальних, в тому числі безконтактних, форм надання місцевим судам методичної допомоги в застосуванні законодавства, та говорить про подальший розвиток діалогу із суспільством з дотриманням балансу між принципами гарантування суддівської незалежності та відкритістю судочинства.

Нагадаємо, 9 березня 2021 року XVIII з’їзд суддів України обрав Сергія Болотіна, котрий очолювавХмельницький апеляційний суд з 2018 року, членом Вищої ради правосуддя. Того ж дня він подав заяву про складення повноважень голови суду. Питання про його звільнення з адміністративної посади судді апеляційного суду вирішували на зборах 12 березня цього року.

 

 

" " " "