Городоцький район можуть розділити навпіл

943

Збільшення територій. Міністерство розвитку громад днями оприлюднило можливий проєкт поділу Хмельницької області на п’ять районів. За цим планом теперішні 20 територіальних одиниць мають злитися лише у пів десятка. Новоутвореними мають стати Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Старокостянтинівський, Хмельницький та Шепетівський райони. Проте  такий розподіл подобається не всім.

П’ять замість двадцяти. Міністерство розвитку територій представило план щодо нового адміністративного поділу Хмельниччини. Новий розподіл сподобався не всім. Зокрема, за цим проєктомчастина Городоцького району має приєднатися до Дунаєвецького.

Приєднання до Дунаєвець, кажуть місцеві чиновники, не є доцільним, адже за всіма економічними показниками саме Городок знаходить вище у рейтингу розвитку.

За новим планом Міністерства розвитку територій у районі повинно мешкати  не менше як  150 тисяч населення. Голова Городоцької РДА каже, рішення щодо нового розподілу ще не остаточне.

Наразі горододчани створили петицію на сайті уряду щодо залишення їхнього району неподільним. Аби її розглянули у міністерських кабінетах  потрібно зібрати 25-ть тисяч підписів.

" " " "