Депутат на мільйон – аналіз декларації Олени Копанчук, мажоритарниці від «Слуги народу» по 189 округу

839

Чотири квартири, два будинки, 21 гектар землі і «Порше» за півтори мільйони гривень. Народна депутатка-мажоритарниця по 189-му округу Олена Копанчук торік заробила 893 тисячі гривень. Причому депутатська зарплата – це лишень 160 тисяч. Решта – доходи від бізнесу і продажу майна. Утім, це неєдині надходження в сімейний бюджет парламентарки.

Мандат додався, а грошей поменшало.  2019 рік для народної депутатки від «слуг» Олени Копанчукважко назвати вдалим. Бо після обрання  заробляти «народна» стала менше. Наприклад, спільний дохід Копанчуків у 2018-му був майже 5,5 мільйонів гривень. А вже нині разом заробили в половину менше – лишень 2 мільйони 366 тисяч гривень. З них 160 тисяч – зарплата депутатки, решта – дохід від бізнесу і продажу майна. До речі, депутатка є бенефінціарною власницею 4-х компаній і разом із чоловіком володіє корпоративними правами у 17 фірмах аграрного, видобувного, енергетичного юридичного спрямувань.

Утім, зменшилися не лишень заробітки, а й заощадження. Разом на двох Копанчуки   мають майже 4 мільйони гривень. Це на 500 тисяч менше, ніж до обрання. 2мільйони 700  тисяч – готівка, ще понад мільйон родина позичила третім особам. Ба більше, у 2019-му пані депутатка брала чималий кредит, майже на 600 тисяч, під заставу автівки.

Утім, не усе так погано було торік для Копанчуків. Наприклад, парламентарка оновила автопарк. З декларації зникла «Нива», натомість з’явився «Porshe macan»за 1,5 мільйони гривень. До речі, це не єдині автівки у гаражі бізнесово-депутатської родини. Тут ще Мерседес, Тойота, Пежо і УАЗ.  Окрім того в декларації з’явився житловий будинок у Малиничах під Хмельницьким. Щоправда, нерухомість, наче привид: ані вартості, ані квадратури, та й виник буквально нізвідки. Бо у передній звітності його не було.

Можливо, внести забула?Адже заплутатися у такій кількості нерухомого майна неважко. Родина Капанчуків має 4 квартири (три у Львові, одна у Хмельницькому), до речі, торік їх було 5-ть; два будинки – один у Севастополі (придбали ще до анексії), інший у Малиничах і 16 земельних ділянок у чотирьох районах – Хмельницькому, Старосинявському, Городоцькому, Новоушицькому і Кам’янець-Подільському спільною площею у понад 21 гектар.

" " " "