Ми розпочинаємо цикл розповідей про жінок, які мають надзвичайно хоробре серце

1207

Вони тендітні, завзяті, надзвичайно сильні і талановиті. Ми розпочинаємо розповідати про жінок, які стали учасницями щорічного конкурсу «Мама року». Шість історій об’єднані в одну номінацію «Жінка – хоробре серце». Це мами, які виховують дітей із особливими потребами та своїм прикладом здатні надихати інших. Перша зворушлива історія буде про Анну Москалик.

Анна Москалик – матір двох діток. Старший хлопчик Мартин – йому 12, та Марійка, яка щойно закінчила перший клас. Родина проживає у селі Копистин Хмельницького району. Вони багато часу проводять на подвір’ї за веселим спілкуванням.

Це потрібно, аби навчити сина говорити. Адже у два роки родина дізналася, що їхній первісток Мартин погано чує і взагалі може втрати слух. Жінка розповідає, спочатку така звістка викликала справжній шок. Та негативні емоції родина вирішилазалишитиі шукати новий шлях.

Спочатку Мартина відправили у звичайний дитячий садочок. Абипоставитимову постійно відвідували сурдопедагога та логопеда. За кілька років вдалося досягти гарних результатів. Хлопчик самостійно читає, працює на уроках і спілкується із близькими. Лише у п’ятому класі його перевели до спеціалізованої школа, адже слух погіршився. Окрім шкільних завдань хлопець дуже любить танцювати та займатися спортом.

Заради сина родина наважилася на другу дитину. Пані Анна каже, усі випробування зробили їхню родину сильною, хороброю і щасливою.

Нині вона не соромлячись розповідає свою історію про життя із особливою дитиною. Каже, головне, щоб жінки пам’ятали, наполеглива праця і віра в свою дитину зможе зробити справжні дива.

Нині для Анни найважливіше – це майбутнє дітей.

Свою історію Анна Москалик розповіла в рамках премії«Мама року Хмельниччини-2020».  Вони потрапила у номінацію «Жінка -Хоробре серце». До 30 червня триватиме голосування за претенденток. Їхні історії можна знайти на сторінках організаторів – громадської організації «Бути жінкою» у фейсбуці та інстаграмі та залишити свої відгуки за найбільш вражаючі зізнання.

 

" " " "