Готові до діалогу: у поліції продовжують готувати переговорників

919

Готові до діалогу: у поліції продовжують готувати переговорників. В обласному центрі відбувся 2 етап навчання груп превентивної комунікації. Поліцейські вчилися врегульовувати конфлікти при роботі з натовпом, а також ділились досвідом роботи без форми.

Без форми, без спецзасобів і в центрі натовпу. Саме так працюють представники груп «поліції діалогу». Новостворені «підрозділи» правоохоронців-переговорників мають чи не у кожному районі Хмельниччини. Кам’янець-Подільський – чи не першим почав застосовувати роботу копів в цивільному. Під час навчань – уже діляться позитивним досвідом.

Пані Руслана каже, в натовп в цивільному вперше вийшла під час відкриття туристичного сезону. Тоді, пригадує, виник конфлікт через перекриття Старого міста. Маса невдоволених – як серед кам’янчан, так і серед туристів – жінку-копа без форми сприйняли на ура. Ситуація залагодилась ледь не одразу.

Поліцейська каже, перемовників громадяни сприймають як рівних. Часто-густо, оминаючи копів у формі, поспішають до тих, хто в цивільному й поруч стежить за правопорядком.

Наразі, каже пані Руслана, навіть почали поступати пропозиції, аби громадський порядок охороняли тільки копи в цивільному.

" " " "