Готові рятувати! 43 вогнеборці поповнили підрозділи Хмельниччини

865

В навчальному пункту ДСНС Хмельниччини випустились 43рятувальники. Протягом 4-х місяців слухачі навчалися рятувальній справі на базі Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС. Нині вони складали тести.

4 місяці навчань та практики позаду. Нині, майбутні рятувальники складають тест на профпридатність. В екзаменаційних білетах сотня питань. Вогнеборці мають орієнтуватись і у пожежному оснащенні і в надані першої медичної допомоги. Хлопці майже не хвилюються, кажуть за час навчання дізнались багато нового та корисного.

Під час курсу «молодого пожежного рятувальника»  новачки тестувалися, вивчали засади цивільного кодексу, тренувалися надавати долікарську допомогу та набували усіх необхідних знань для порятунку людей. Після цього відбувся практичний вишкіл. Майбутніх вогнеборців розподілили у пожежно-рятувальні підрозділи області, де вони на практиці закріпили засвоєні знання.

Під час фінальних тестувань, заступник начальника ГУ ДСНС Петро Сибіга розповів про складнощі професії рятувальника.

Іспит склали всі 43 слухачі. Урочисто хлопцям вручили посвідчення рятувальників. Вже за кілька днів вони приступлять до виконання своїх обов’язків. Головні з яких : Запобігти, врятувати, допомогти!

 

" " " "