Опалювальний сезон розпочався скрізь,  але не в Шепетівці

795

Без тепла зараз і взимку може залишитися місто Шепетівка. У  п’ятдесятитисячному  місті наразі відсутнє центральне теплопостачання, тоді як в інших містах області вже як два тижні батареї теплі. Змінити ситуацію місцева влада та приватне підприємство не в змозі, тому обласні чиновники взяли спільно вирішити холодну справу.

Проблеми холодних батарей жителі міста Шепетівка знають із власного досвіду. Таким став і цей рік. Коли в області опалювальний сезон розпочався ще двадцять днів тому, то  теплом  у закладах освіти, медицини та у домівках пятдесятитисячного міста Шепетівка навіть не  пахне. З приводу цього обласні посадовці, міські чиновники та приватний тепловик  зібралися, аби вирішити дане питання.

Окрім шести тисяч квартир, які підключенні до центральної мережі теплопостачання, від холоду страждають навчальні та медичні установи. Там температура не піднімається вище 11-ти градусів.

Про всі ці фактори теплопостачальне підприємство знає. Директор каже, немає тепла, бо не має чим розрахуватися з «НАК Нафтогаз» України.  За кілька минулих та за поточний рік   борг досяг десятків мільйонів.

Обласні керманичі не розуміють – звідки взялися такі цифри, якщо всі платять та навіть  переплачують.

Аби бути незалежними від центрального теплопостачання, зокрема, у дошкільних навчальних закладах, у місті вже встановлено кілька індивідуальних котелень.

Проблеми із відсутністю тепла у Шепетівці в адміністрації пов’язують із роботою самого підприємства.

Плюсова температура  в останні  осінні дні незабаром зміниться зимовими морозами. І люди не повинні бути заручниками цієї ситуації. Тому усі зацікавлені сторони, мають зробити усе можливе аби в оселях Шепетівчан було тепло.

 

" " " "