Готовність навчальних закладів до нового навчального року

878

Готовність до викликів у новому навчальному році стала чи не головною темою обговорення під час колегії ОДА. Навчальний рік 2020-ть має розпочатися згідно графіків – першого вересня. Проте залишаються відкритими питання щодо забезпечення закладів освіти засобами захисту та іншим обладнанням.

Нові виклики для педагогів та освітян. Одвічні питання кількості  підручників у школах та  за якою навчальною програмою мають навчатися учні – цього року відійшли на другий план. Зараз у навчальних закладах переймаються, як не впустити до школи коронавірусну інфекцію.

Нова постанова Міністерства охорони здоров’я України щодо організації освітнього процесу в умовах карантину зазнала змін,  тому зараз проводяться нові розрахунки. Для реалізації програми НУШ із державного бюджету для потреб області в цьому році спрямовано майже сорок мільйонів гривень. Наразі освоїли більше ніж половину цієї суми.

Проте у деяких районах та ОТГ із закупівлями є проблеми. Зокрема, у тендерах не заявлялися учасники. За словами очільника області, кошти потрібно освоїти своєчасно.

Зокрема, проблеми із тендером були і у Красилівській громаді. Зараз,за словами голови, йдуть перемовини  із постачальниками.

 

" " " "