Грабували та погрожували вбивством: на Хмельниччині судитимуть небезпечну банду

Четверо чоловіків розробили план привласнення чужих коштів насильницьким шляхом

1431

На Хмельниччині повстане перед судом банда з чотирьох злочинців, які підозрюються у вчиненні тяжких злочинів, повязаних з грабіжництвом, вимаганням та насиллям. Про це розповідає прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Зловмисників викрили та впіймали ще у травні цього року. Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури обвинувальний вже затверджено та скеровано до суду.

Відомо, що організатором злочинного угрупування був мешканець міста Волочиськ. Раніше він уже був фігурантом подібних злочинів. Скориставшись своїм кримінальним досвідом, чоловік самотужки розробив план заволодіння чужими коштами та залучив до справи ще трьох знайомих – місцевих жителів.

Злочинці обрали декількох громадян, в яких стали вимагати гроші під прикриттям неіснуючого боргу. Так у одного із потерпілих зловмисники вимагали щомісячно виплачувати 2 тисячі гривень. При цьому згодом їх “апетит” став збільшуватися і вони стали вимагати від потерпілого щоб той переоформив на них право власності на автомобіль “Ауді А4”.

Також банда вимагала гроші ще декількох громадян, а саме – 40 тисяч гривень, 1 та 2 тисячі доларів США. У всіх випадках вони теж опиралися на неіснуючий борг.

При цьому кожного разу під час вимагання чергової виплати процес супроводжувався фізичним насиллям та погрозами.

Обвинувальний акт відносно вказаних осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, з погрозою вбивства, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я людини, вчинене організованою групою), направлено для розгляду до Волочиського районного суду Хмельницької області.

Читайте також: Деражнянські полісмени викрили підпільну гральну залу

Усім обвинуваченим обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У разі доведення вини підозрюваних, їм загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

" " " "