Гральному бізнесу – бій: що думають хмельничани про ініціативу Авакова?

3592

 Гральному бізнесу – бій іще минулого тижня оголосив Міністр внутрішніх справ України. У четвер Арсен Аваков поставив перед Нацполіцією завдання до 16.00 п’ятниці 20 грудня закрити усі гральні зали, замасковані під Національну лотерею. І вже у суботу вранці начальник обласної поліції відзвітував, цитуємо, «На даний момент жоден гральний заклад на Хмельниччині не функціонує». 

 Власне, приблизно так само як і ця в лапках «Національна лотерея» тепер виглядають усі ігрові заклади міста. Зафарбовані, заклеєні і, ймовірно, пусті. Утім, добре знані в народі. Ось цей, до прикладу, городянам запам’ятався стріляниною. В 17-му році між гравцями тут розгорілася суперечка. Майстри перукарні, розташованої по сусідству, не приховують задоволення.

 А, от, продавчиня цієї продуктової ятки, поруч із якою ще тиждень тому розташовувалася псевдо національна лотерея, на сусідів не нарікає.

 Жінка каже, неспокійно поруч із ігровою залою почувалися хіба що жителі п’ятиповерхівки. Хоча, не приховує, до бізнесу на чужому горі й сама ставиться негативно.

 Такої ж позиції притримуються і всі хмельничани. Кажуть, міністерське рішення про закриття гральних залів – підтримують і вітають.

 Загалом в краї поліцейські кажуть, відпрацювали 155 гральних закладів. За словами головного правоохоронця Анатолія Щадила, цитуємо, «жоден гральний заклад на Хмельниччині не функціонує». Власне, чому лише зараз взялися за лотереї ми хотіли дізнатися у копів особисто, утім, у коментарі на камеру нам відмовили. Це ж питання задали і хмельничанам.

 Хмельничани кажуть, насправді гральний бізнес злом не вважають. Переконані, якби його узаконити, озброївшись закордонною практикою, на цьому можна було б і заробляти.

 Додають, на це, звісно, потрібна воля державних мужів. Поки такої немає, доводиться втішатися тим, що маємо.

 

 

" " " "