Хмельницький-2020: грошей катастрофічно мало, але будівництво не припинятимуть

В обласному центрі вже наступного року планують завершити будівництво Палацу спорту і деяких інших об'єктів інфрастуктури

2099

Незважаючи на обмеженість у коштах, міська влада Хмельницького не має наміру заморожувати розпочате будівництво інфраструктурних об’єктів. Щоправда й нових не починатиме. Один із найбльших об’єктів, що нині зводятьсяв в обласному центрі – Палац спорту. І його-то якраз планують завершити вже в наступному році, розповідає ресурс “Місто”.

Цьогоріч підрядник встиг освоїти всі 100 мільйонів гривень, які були виділені на будівництво Палацу спорту. У наступному році місто готове дати 10 мільйонів – свою частку у співфінансуванні. Проте значно більшу суму все-таки сподіваються “вирвати” на конкурсній основі із державного бюджету. Мер Хмельницького Олдександр Симчишин надіється, що це буде не менше, ніж 50 мільйонів. А за кращого випадку, то й усі 70.

У наступному році також планують завершити дитсадок у Лезневому. На його добудову міський бююджет планує виділити 8 мільйонів, і вже в наступному році садочок має прийняти місцеву малечу.

Читайте також: Бюджет міста-2020: до чого слід готуватися жителям Хмельницького

15 мільйонів дадуть із міського бюджету на добудову школи на вулиці Залізняка. Але завершити це будівництво у наступному році не вдасться. Для того, щоб здати будівлю”піл ключ”, потрібно ще, щонайменше” 50 мільйонів.

Подбають про гроші з міського бюджету також на ремонт і модернізацію інших навчальних закладів  міста.

“6 мільйонів закладаємо на НВО №1, 2 млн на НВК-10, 1,2 млн – на ЗОШ-8. Можливо будемо коригувати, можливо ще додамо ресурсів. Частину з них ми хочемо в наступному році здати , аби вони вже працювали для діток”, – каже Олександр Симчишин.

Крім того, продовжать ремонт і модернізацію міського Палацу творчості дітей та юнацтва і зведення  музейного комплексу на Свободи,22.

Не зостануться без ремонту й міські дороги. У Хмельницькому завершать будівництво дороги на вулиці Січових Стрільців та розпочнуть нову дорогу.

Це буде вулиця Мельникова, яка з’єднає Зарічанську і Старокостянтинівське шосе з вулицею Трудовою. На будівництво її першої черги вже виділено 2 мільйони бюджетних грошей.

Усі суми фінансування в наступному році будуть переглядатись – каже мер. Звісно, у бік зростання. Мер надіється, що місту вдасться перевиконати власний плани казенних надходжень.

" " " "